Pre- en postnatale kine

Een goede begeleiding tijdens de zwangerschap is noodzakelijk. Zij kan heel wat lichamelijke ongemakken die een zwangerschap met zich meebrengt, verlichten door massagecirculatieoefeningenbekkenbodemoefeningenademhalingsoefeningen, …


prenataal

Prenatale kine

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam fysiek, psychisch en hormonaal heel wat veranderingen. Dit gaat al dan niet gepaard met een aantal ongemakken. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling.

Bovendien hebben aanstaande ouders heel wat vragen over de zwangerschap en is het vooruitzicht van de bevalling soms beangstigend. Informatie verstrekken kan heel wat vragen oplossen waardoor ouders beter voorbereid zijn. Daarnaast leer je ook ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en persoefeningen om de baby uit te drijven en het bekken, de bekkenbodem en de baby te beschermen tijdens de bevalling.


postnataal

Postnatale kinesitherapie helpt om uw herstel na de bevalling te versnellen.

We besteden dan aandacht aan onder andere:

postnatale kine
  • Versterking van buikspieren
  • Verbeteren van bekkenstabiliteit
  • Reëducatie van bekkenbodemspieren
  • Verbeteren van lichaamshouding

 


Babymassage

babymassage kinesi smisse

Babymassage is een warme en intense manier om al heel vroeg na de geboorte een nauwe band met je baby op te bouwen.  Ook na de zwangerschap hebben baby's behoefte aan huidcontact, 'huidhonger' genoemd. Naast het puur lichamelijke effect zijn er ook heel wat andere voordelen: de baby's leren zich bewust worden van hun eigen lichaam, voelen zich veilig, beschermd en gelukkig; ze worden expressiever.  Het kan je baby ook helpen bij obstipatie, reflux, extreem huilen, buikklachten en algemene ontspanning!