CLAUDICATIO INTERMITTENS (etalage benen)

Heeft u de diagnose ‘claudicatio intermittens’ of wel ‘etalage benen’ gekregen? Dan kunt u bij ons terecht voor uw behandelingen. Wij zijn gespecialiseerd in het conservatief (zonder operatie) behandelen van deze ziekte.

Wat zijn etalagebenen?  

Na een stukje lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in uw been opzetten. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken. Dat kan wijzen op claudicatio intermittens, beter bekend als 'etalagebenen'. Want wie met deze klachten in een winkelstraat loopt, lijkt steeds even stil te staan om een etalage te bekijken. Het is ook mogelijk dat de klachten pas merkbaar worden als u sneller gaat lopen, fietst of op moeilijker begaanbaar terrein loopt.
Source: https://hartziekte.be/hart-en-vaatziekten/vaatziekten/item/429-wat-zijn-etalagebenen

Wat voorop staat in het behandelen van deze ziekte is u goed informeren over wat het precies inhoudt. Tijdens de kennismaking krijgt u meer informatie over de ziekte en krijgt u uitgebreid de kans om vragen te stellen. Het is hierbij aangeraden om uw partner mee te nemen naar de eerste afspraak. Want samen onthoud je immers meer dan alleen. Het is ook van groot belang dat uw partner weet wat er met u aan de hand is, zodat jullie elkaar kunnen steunen.

Wat kunt u zelf doen? 

Stoppen met roken, de juiste hoeveelheid bewegen en zo mogelijk afvallen.  Het is belangrijk om te blijven bewegen, ook al doet dat pijn en hierbij kunnen wij u zeker helpen!  Door elke dag te wandelen en dat geleidelijk op te bouwen, verbetert de bloedtoevoer in de benen en kunt u steeds langer zonder klachten wandelen.

Meer info op www.claudicatiocare.be